4 mei 2024
Steeds meer ondernemingen willen impactvol bijdragen aan de vervangingsopgave en verduurzaming van naoorlogse wijken. Hun claim is dat zij meer waarde kunnen toevoegen als zij eerder in het proces worden betrokken.
‘Ontwerpende aannemers’ hebben kennis van ontwerp en bouw en de efficiënte uitvoering daarvan. In het geding zijn dan meerdere kennisaspecten zoals ketensamenwerking, geïntegreerde systemen, geïntegreerde processen, geïntegreerde informatie, een geïntegreerd team en passende contractvormen.
Integrale projectsamenwerking is in de bouwwereld nog altijd een innovatief concept. Het is een aanpak voor opdrachtgevers en opdrachtnemers van bouwprojecten die mensen, systemen, structuren en werkmethoden op elkaar afstemt en laat samenwerken. Je zet competenties en kennis van iedere deelnemer in. Deze manier van werken vermindert (proces)verlies en maakt het project efficiënt in alle fasen van ontwerp, engineering, productie en bouw.
In de Living Labs van dit programma zijn acht kritische succesfactoren ‘gedetecteerd’ die integraal beschouwd bijdragen aan een succesvolle wijkrenovatie. Ontdek hoe je als individu, beheerder, projectleider of ondernemer in de infrasector integraal bouwen bij wijkvernieuwing kunt realiseren. Het geeft een aanvullend perspectief op samen werken bij wijkrenovatie.
“Haal wat kan en nodig is uit jezelf, je team en de mensen in de wijken waar je werkt!
Gezamenlijk werken we aan een klimaatbestendige toekomst voor onze wijken. Door de krachten te bundelen en kennis te delen, streven we naar een gezonde leefomgeving met gelukkige bewoners.
Het programma Toekomstgerichte Wijk wordt georganiseerd door Building Changes, MKB lnfra, Straatwerk Nederland en Hogeschool van Amsterdam. TKI Bouw en Techniek is financier.